آموزش پخت شامی دال عدس یک غذای مقوی و لذیذ
شامی دال عدس خانگی دستور تهیه یک غذای سالم و خوشطعم شامی دال عدس، یک غذای ساده اما بسیار لذیذ ایرانی است که با طعم و بافت منحصر به فرد خود، میتواند به عنوان یک جایگزین جذاب برای فلافل در نظر گرفته شود. در این مقاله، شما را با طرز تهیه این شامی خوشمزه و […]
شامی دال عدس خانگی دستور تهیه یک غذای سالم و خوشطعم
شامی دال عدس، یک غذای ساده اما بسیار لذیذ ایرانی است که با طعم و بافت منحصر به فرد خود، میتواند به عنوان یک جایگزین جذاب برای فلافل در نظر گرفته شود. در این مقاله، شما را با طرز تهیه این شامی خوشمزه و مقوی آشنا خواهیم کرد.
دال عدس، این ماده غذایی پرخاصیت، میتواند به عنوان پایه برای تهیه یک شامی ایرانی خوشطعم مورد استفاده قرار گیرد تا شما و عزیزانتان از میل کردن آن لذت ببرید. اگر تمایل دارید تا روش تهیه شامی دال عدس، این رقیب جدی فلافل را بیاموزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
طرز تهیه شامی دال عدس ساده و گیاهی
دال عدس، با دارا بودن خواص تغذیهای فراوان، امکان تهیه انواع شامیهای خوشمزه ایرانی نظیر [شامی ترش](لینک فرضی) و [شامی ماسوله](لینک فرضی) را فراهم میآورد. این غذای ساده و در عین حال خوشطعم ایرانی، از عطر و طعم بینظیری برخوردار است و به عقیده برخی، میتواند یک رقیب قدرتمند برای فلافل محسوب شود. همچنین، در مقایسه با فلافل، میزان روغن کمتری در تهیه آن به کار میرود و میتوان با اطمینان خاطر و به میزان دلخواه از آن میل نمود.
پیشنهاد میکنیم این شامی لذیذ را حداقل یک بار در منزل تهیه نمایید تا از طعم بینظیر آن در کنار اعضای خانواده بهرهمند شوید. در ادامه این مقاله، دستور تهیه کامل شامی دال عدس به شما آموزش داده خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شامی دال عدس:
برای تهیه شامی دال عدس ساده و بدون استفاده از گوشت، به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
یک پیمانه دال عدس
یک عدد سیب زمینی کوچک
یک عدد هویج
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
دو عدد تخم مرغ
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه (به میزان لازم)
یک عدد پیاز متوسط
پودر سیر (به میزان لازم)
پاپریکا و آویشن (به میزان لازم، اختیاری)
مراحل تهیه شامی دال عدس:
آماده سازی دال عدس: در ابتدای کار، دال عدس را به مدت یک تا دو ساعت در آب ولرم خیس کنید. این کار به نرم شدن دال عدس و کاهش نفخ آن کمک میکند. پس از خیساندن، دال عدس را به خوبی بشویید و در یک قابلمه مناسب بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید، به طوری که سطح آب کمی بالاتر از دال عدسها قرار بگیرد. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید دال عدسها کاملاً بپزند و نرم شوند.
نکات پخت دال عدس: برای تسریع در فرآیند پخت دال عدس، در این مرحله از اضافه کردن نمک خودداری کنید. در حین پخت، ممکن است مقداری کف بر روی سطح آب جمع شود. این کفها را حتماً با استفاده از یک قاشق جمعآوری کرده و دور بریزید، زیرا میتوانند طعم و بوی نامطبوعی به غذا بدهند.
پوره کردن دال عدس: پس از اینکه دال عدس به طور کامل پخت و نرم شد، شعله گاز را خاموش کنید و دال عدس را داخل یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. در این مرحله، دال عدس پخته شده را به طور کامل پوره کنید. برای این کار میتوانید از میکسر، غذاساز یا گوشتکوب برقی استفاده نمایید تا یک بافت کاملاً یکدست حاصل شود. سپس اجازه دهید پوره دال عدس کمی خنک شود.
اضافه کردن سبزیجات: در مرحله بعد، سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و با استفاده از رنده، رنده کنید. سپس سیب زمینی و هویج رنده شده را به پوره دال عدس اضافه کنید. برای یکدست شدن بیشتر مواد، مجدداً مخلوط دال عدس و سبزیجات رنده شده را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
طعم دهی به شامی: بر اساس ذائقه و سلیقه خود، به مخلوط شامی نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر زنجبیل (در صورت تمایل) به میزان دلخواه اضافه کنید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید تا تمام طعم دهندهها به طور یکنواخت در آن پخش شوند.
افزودن تخم مرغ و رب: سپس تخم مرغها را در یک ظرف جداگانه شکسته و کمی هم بزنید تا از لختگی خارج شوند. تخم مرغهای هم زده، رب گوجه فرنگی و پیاز رنده شدهای که آب اضافی آن گرفته شده است را به مخلوط دال عدس اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. برای اطمینان از یکدست شدن کامل مواد، میتوانید مجدداً مخلوط را داخل غذاساز بریزید و چند ثانیه دیگر مخلوط کنید. همچنین، میتوانید مواد را با دست به خوبی ورز دهید تا یک بافت منسجم و خمیری شکل پیدا کند.
شکل دادن به شامی: حالا یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقدار کافی روغن سرخ کردنی داخل آن بریزید. صبر کنید تا روغن به خوبی داغ شود. در این فاصله، از مخلوط شامی به اندازههای دلخواه بردارید و با دستهای مرطوب به آن شکل دهید. برای جلوگیری از چسبیدن مواد به دست، هر بار قبل از شکل دادن به شامی بعدی، کمی دست خود را با آب نمناک کنید. سپس شامیهای شکل داده شده را در پودر سوخاری بغلتانید تا تمام سطح آنها به طور کامل با پودر سوخاری پوشانده شود.
سرخ کردن شامی: شامیهای آغشته به پودر سوخاری را به آرامی در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شوند. پس از اینکه یک طرف شامی به خوبی سرخ و طلایی شد، با استفاده از یک کفگیر یا قاشق، آنها را برگردانید تا طرف دیگر نیز به طور یکنواخت سرخ شود. برای اینکه شامیها به خوبی مغزپخت شوند، بهتر است حرارت زیر تابه را کم کنید و با حوصله آنها را سرخ نمایید.
روغن گیری و سرو: در پایان، شامیهای سرخ شده را بر روی یک توری فلزی یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سپس شامیهای خوشمزه را در ظرف مورد نظر بچینید و به همراه خیار شور، گوجه فرنگی، فلفل، زیتون و مقداری سبزی خوردن تازه سرو نمایید. نوش جان!
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید