دستور پخت آش شنگ اصیل بختیاری با طعم بینظیر
چگونه آش شنگ بختیاری خوشمزه بپزیم در این بخش، شما با طرز تهیه آش شنگ بختیاری آشنا خواهید شد. همانطور که میدانید، آشها تنوع بسیاری دارند و با دستورهای گوناگونی تهیه میشوند. آش شنگ که در این قسمت با روش تهیه مخصوص آن آشنا میشوید، با استفاده از سبزیهای کوهی تهیه شده و یک غذای […]
چگونه آش شنگ بختیاری خوشمزه بپزیم
در این بخش، شما با طرز تهیه آش شنگ بختیاری آشنا خواهید شد. همانطور که میدانید، آشها تنوع بسیاری دارند و با دستورهای گوناگونی تهیه میشوند. آش شنگ که در این قسمت با روش تهیه مخصوص آن آشنا میشوید، با استفاده از سبزیهای کوهی تهیه شده و یک غذای سنتی و ویژه برای استان چهارمحال بختیاری محسوب میشود.
برای تهیه این آش لذیذ، لازم است سبزیهای کوهی مخصوص آن را تهیه نمایید. در ادامه، مراحل آمادهسازی این آش به تفصیل شرح داده خواهد شد. همچنین، شما علاقهمندان به دستورهای جدید آشپزی، میتوانید با طرز تهیه آش پنیرک و آش گوجه سبز نیز در همین بخش آشنا شوید.
مواد اولیه مورد نیاز
نخود: 1 پیمانه
لوبیا چیتی: 1 پیمانه
عدس: 1 پیمانه
سبزی شنگ: نیم کیلوگرم
کشک: به مقدار لازم
سیر: 3 حبه
نعناع خشک و پیاز: به مقدار لازم برای تهیه نعناع داغ و پیاز داغ
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک: به میزان لازم
روش پخت آش
به منظور آمادهسازی این آش خوشمزه، در ابتدا لازم است حبوبات شامل نخود، لوبیا چیتی و عدس را به صورت جداگانه در مقداری آب خیس کنید. توصیه میشود این کار را از شب قبل انجام دهید و در طی این مدت، چندین بار آب حبوبات را تعویض نمایید تا نفخ آنها به خوبی گرفته شود. سپس، سبزیهای مخصوص آش شنگ که معمولاً از سبزیهای کوهی هستند را تهیه کرده، به دقت پاک کنید و به خوبی بشویید.
پس از شستشو، اجازه دهید آب اضافی سبزیها کاملاً گرفته شود. سپس، سبزیها را به صورت نسبتاً ریز (ساطوری) خرد نمایید. در ادامه، حبوبات خیس خورده (نخود و لوبیا چیتی) را به همراه مقداری آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به آرامی پخته و نرم شوند.
لازم به ذکر است که سبزی شنگ معمولاً دیرپز است و زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. به همین دلیل، برخی افراد توصیه میکنند در زمان پخت حبوبات، شنگ را نیز به قابلمه اضافه کنند. پس از اینکه حبوبات کمی نرم شدند و سبزی شنگ نیز مقداری پخت، عدس خیس خورده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا عدس نیز به همراه سایر مواد به طور کامل پخته شود.
در مراحل پایانی پخت آش، سیر را له کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. شما میتوانید هم از سیر تازه له شده و هم از سیر داغ استفاده نمایید. برای تهیه سیر داغ، مقداری سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
در یک تابه جداگانه، مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا کاملاً طلایی و کاراملی شود. سپس، نعناع خشک خرد شده را به همراه ادویهجات شامل فلفل سیاه و زردچوبه و همچنین نمک به پیاز داغ اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید تا عطر نعناع بلند شود.
اکنون، مخلوط سیر داغ (در صورت استفاده)، پیاز داغ و نعناع داغ را به داخل آش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. مقداری از پیاز داغ و نعناع داغ را نیز برای تزئین نهایی روی آش کنار بگذارید.
برای تزئین آش شنگ، میتوانید از مقداری کشک نیز استفاده نمایید. پس از انجام این مراحل، آش شنگ خوشمزه شما آماده سرو است. میتوانید این آش لذیذ را نوش جان نمایید.
شما میتوانید دستور تهیه آش شنگ و دیگر انواع آشهای محلی و سنتی ایرانی که مخصوص استان چهارمحال بختیاری هستند و با سبزیجات خاص کوهستانی این منطقه تهیه میشوند را در آرگا مطالعه کنید. این آش مخصوص، طعم فوقالعادهای دارد و برای وعدههای مختلف غذایی، به ویژه عصرانه، بسیار مناسب است. آش شنگ را میتوانید به همراه سبزی تازه و نان میل کنید. همچنین، برای سرو این آش میتوانید از دوغ محلی غلیظ و کشک نیز استفاده کنید که این مورد کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید