دستور پخت بادمجان پرورده چاشنی اصیل با طعم فراموشنشدنی برای زینتبخشیدن به سفرههای شما
تهیه بادمجان پرورده خانگی لذت طعم سنتی و بینظیر در کنار غذاهای شما بادمجان پرورده، یکی از چاشنیهای محبوب و لذیذ خطهی شمال کشور عزیزمان ایران است. شما میتوانید با مطالعهی این مطلب، طرز تهیهی بادمجان پروردهی خوشمزه را فرا گرفته و از طعم بینظیر آن به عنوان پیشغذا یا همراه با نان بهرهمند شوید. […]
تهیه بادمجان پرورده خانگی لذت طعم سنتی و بینظیر در کنار غذاهای شما
بادمجان پرورده، یکی از چاشنیهای محبوب و لذیذ خطهی شمال کشور عزیزمان ایران است. شما میتوانید با مطالعهی این مطلب، طرز تهیهی بادمجان پروردهی خوشمزه را فرا گرفته و از طعم بینظیر آن به عنوان پیشغذا یا همراه با نان بهرهمند شوید.
طرز تهیهی بادمجان پروردهی خوشمزه
بادمجان پرورده، همانند زیتون پرورده، یکی از چاشنیهای پرطرفدار در مناطق شمالی ایران به شمار میرود که با طعم منحصر به فرد خود و استفاده از مواد اولیهی ساده تهیه میشود. شما میتوانید این چاشنی لذیذ را به عنوان پیشغذا یا به همراه نان سرو نمایید. اگر تمایل دارید تا دستور تهیهی بادمجان پروردهی خوشمزهی شمالی را با رسپی اصلی آن بیاموزید، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
برای تهیهی بادمجان پروردهی خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید:
سه عدد بادمجان متوسط
سه چهارم لیوان مغز گردو خرد شده
یک دوم لیوان زرشک
نصف لیوان رب انار (ترجیحاً غلیظ)
یک سوم لیوان سرکه سفید (یا سرکه انگور)
یک چهارم لیوان نعناع خشک
یک قاشق چایخوری سماق (اختیاری)
یک پنجم قاشق غذاخوری پودر گلپر
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه
برای تهیهی بادمجان پرورده به روش اصیل، در ابتدا بادمجانها را کبابی کنید. بهتر است از بادمجانهای تپل و گرد استفاده نمایید که تخم کمتری دارند. بدین منظور، بادمجانها را شسته و بر روی شعلهپخشکن قرار داده و حرارت دهید تا کاملاً کبابی شوند و پوست آنها بسوزد. سپس بادمجانهای کبابی شده را داخل یک کیسهی نایلونی قرار دهید. پس از چند دقیقه، بخار جمع شده در نایلون به جدا شدن راحتتر پوست بادمجان کمک خواهد کرد.
در مرحلهی بعد، نوبت به ساطوری کردن بادمجانهای کبابی شده میرسد. بادمجانها را بر روی تختهی آشپزی قرار داده و با یک چاقوی تیز به خوبی و تا حد امکان ریز خرد کنید. مغز گردوها را نیز به طور جداگانه له کنید. میتوانید آنها را خیلی ریز نکنید تا کمی زیر دندان حس شوند. حال، یک ظرف مناسب آماده کرده و بادمجان کبابی ساطوری شده، گردوی له شده، سرکه سفید، زرشک، رب انار، سماق (در صورت تمایل)، پودر گلپر و نعناع خشک را داخل آن بریزید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
در نهایت، مخلوط به دست آمده را در یک ظرف دربسته ریخته و به مدت حداقل یک روز در یخچال قرار دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند. پس از این مدت، بادمجان پروردهی خوشمزهی شما آمادهی سرو است. نوش جان!
چند نکتهی مهم
اضافه کردن سماق در تهیهی بادمجان پرورده کاملاً سلیقهای است و میتوانید آن را حذف کنید. همچنین، برخی افراد طعم سیر را در این چاشنی میپسندند و میتوانند مقدار کمی سیر رنده شده به آن اضافه کنند.
بادمجان پرورده را میتوان به عنوان یک پیشغذای لذیذ در کنار سایر غذاها سرو نمود.
این چاشنی خوشمزه را میتوانید تا حدود ده روز در یخچال نگهداری کرده و میل نمایید.
استفاده از گردوی ریز خرد شده، طعم و انسجام بهتری به بادمجان پرورده میبخشد.
میزان ترشی یا ملس بودن رب انار را میتوانید بر اساس ذائقهی خود تنظیم نمایید.
استفاده از سرکهی بالزامیک یا سرکه سفید، طعم ترشتری به این چاشنی میدهد. همچنین، میتوانید از سرکهی انگور نیز استفاده کنید.
نمک، فلفل سیاه، سماق و گلپر از ادویههای رایج در تهیهی بادمجان پرورده هستند.
پس از ساطوری کردن بادمجانها، اجازه دهید کمی خنک شوند و سپس سایر مواد را با آنها ترکیب کنید.
نگهداری این چاشنی در محیط سرد یخچال ضروری است و تا ده روز قابل استفاده خواهد بود.
برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید از سبزیهای معطری مانند مرزه و شوید خشک و همچنین کمی سیاهدانه یا روغن زیتون نیز در تهیهی این چاشنی استفاده نمایید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید