کتلت تبریزی: سفری به طعمهای اصیل، درست مثل دستپخت مادربزرگ
راز کتلت تبریزی مادربزرگها: عطری اصیل، طعمی بینظیر کتلت یکی از غذاهای ساده و در عین حال پرطرفدار ایرانی است که میتوان آن را برای وعدههای مختلف سرو کرد. اما امروز میخواهیم به سراغ یک نوع خاص و بسیار خوشطعم از آن برویم: کتلت تبریزی اصیل! با این دستور پخت آسان و خانگی، طعمی […]
راز کتلت تبریزی مادربزرگها: عطری اصیل، طعمی بینظیر
کتلت یکی از غذاهای ساده و در عین حال پرطرفدار ایرانی است که میتوان آن را برای وعدههای مختلف سرو کرد. اما امروز میخواهیم به سراغ یک نوع خاص و بسیار خوشطعم از آن برویم: کتلت تبریزی اصیل! با این دستور پخت آسان و خانگی، طعمی فراموشنشدنی را تجربه خواهید کرد.
مواد لازم برای کتلت تبریزی خانگی
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
سیبزمینی: ۳ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری (برای انسجام بیشتر)
تخممرغ: ۱ عدد
سماق: یکچهارم قاشق چایخوری (اختیاری، برای طعم)
فلفل، نمک، زردچوبه و ادویه کاری: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم برای سرخ کردن
طرز تهیه کتلت تبریزی: گام به گام
آمادهسازی مواد اولیه: ابتدا سیبزمینی، پیاز و سیر را پوست بگیرید و خوب بشویید.
رنده کردن و آبگیری: سیبزمینیها را با رنده ریز خرد کرده و آب اضافی آنها را به خوبی بگیرید. همین کار را با پیاز نیز انجام دهید؛ آن را رنده کرده و آبش را بگیرید و سپس به سیبزمینی رندهشده اضافه کنید.
ترکیب مواد: سیر رندهشده را به مخلوط سیبزمینی و پیاز اضافه کنید. حالا گوشت چرخکرده را به این مواد بیفزایید.
افزودن ادویهجات: برای خوشطعمتر شدن کتلت، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به میزان لازم اضافه کنید. کمی سماق نیز برای عطر و طعم متفاوت به مواد بزنید.
افزودن آرد و تخممرغ: برای اینکه مایه کتلت بهتر منسجم شود، تخممرغ و آرد نخودچی را به آن اضافه کنید.
ورز دادن مایه کتلت: حالا تمام مواد را با دست به خوبی ورز دهید تا کاملاً یکدست و منسجم شوند. برای اینکه کتلتها فرم بهتری بگیرند، مایه را جمع کرده و چند ضربه محکم به آن بزنید. این کار به ترکیب بهتر مواد کمک میکند.
استراحت در یخچال: روی ظرف مایه کتلت را سلفون بکشید و آن را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد هم بروند و طعمدار شوند.
سرخ کردن: پس از استراحت، مواد را از یخچال خارج کرده و در تابهای که روغن را از قبل خوب داغ کردهاید، سرخ کنید. این کار باعث میشود کتلتها روغن کمتری جذب کنند.
سرو کتلت: پس از سرخ شدن، کتلتها را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها جذب شود.
نکات تکمیلی و روش سرو
روش رژیمی: برای اینکه کتلتهای شما رژیمیتر باشند و روغن کمتری مصرف کنند، همانطور که گفته شد، روغن را خوب داغ کنید. پس از سرخ شدن، آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافیشان جذب شود. این روش در تبریز برای تهیه کوکوها رایج است و باعث میشود کتلتها سالمتر باشند.
افزودن لپه: در برخی رسپیهای تبریزی، مقداری لپه پخته و چرخشده نیز به مواد کتلت اضافه میشود که طعم و بافت متفاوتی به آن میدهد.
سبزیجات معطر: برای مزهدار کردن بیشتر، میتوانید از سبزیجات معطری مانند پیازچه خردشده و جعفری خردشده به صورت دلخواه در مایه کتلت استفاده کنید.
پیشنهاد سرو: کتلت تبریزی اصالتاً با نان و سبزی خوردن سرو میشود، اما میتوانید آن را با سیبزمینی سرخشده و گوجهفرنگی خردشده نیز میل کنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید